Talli


DSC01270

Wääksyn Kartanon talli rakennus

Wääksyn Kartanon alueella toimiva Ratsastuskeskus tarjoaa Pirkanmaan parhaimmat olosuhteet niin aktiiviselle kilpailijalle kuin hauskanpitoa hevosen kanssa nauttivalle harrastajalle. Tallirakennus on historiallinen 1920-luvulla rakennettu kivirakennus, johon on tehty mittavat karsina- ja muut remontit 2000-luvulla. Talli on jaettu kahteen osioon, ”Isoon talliin” Ja ”Sonjan talliin”. 

Isossa tallissa on 32 hevoskarsinaa sekä kaksi ponikarsinaa. Lisäksi ison tallin puolella on kolme hoitopaikkaa (kahdessa solarium), kaksi pesukarsinaa; joissa tietenkin lämpöinen vesi, WC, kuivaushuone loimille sekä suuret lämmitetetyt lukittavat satulahuoneet. Jokaisella asiakkaalla on oma lukittava "pieni" kaappi hoitopaikkojen läheisyydessä, sekä suuri kahden satulan kaappi satulahuoneessa. Tallissa on myös useampi pakastin hevosten kylmäyssuojia varten.    

Sonjan tallin puolella on 10 suurta hevoskarsinaa, oma pesukarsina lämpimällä vedellä, hoitopaikka jossa solarium, kuivaushuone sekä lukittava lämpöinen satulahuone. 

Tallilla löytyy pyykinpesukone ja kuivaaja, sekä teollisuuspyykinpesukone loimille. Lisäksi meillä on useampi kuivaushuone jotta märät loimet saadaan aamuksi jo kuiviksi! Talleissa on lisäksi sähköinen ilmanvaihtojärjestelmä, jotta tallin ilma pysyy hyvänä ja raikkaana sen asukkaille. Esikuivattu heinä tulee omilta pelloilta, ja kuivaheinä lähimaataloilta. Heinien laatu on erittäin tärkeätä, ja tämänkin vuoksi kaikista heinistä tehdään analyysit. 

IMG_0407


Tallin läheisyydessä on 26 uutta puurakenteista tarhaa ja 8 muovirakenteista tarhaa. Kaikissa tarhoissa kiertää sähkö, jotta varmistamme, että hevoset eivät keksi syödä aitoja.


hevonenx


Muovitarhojen välissä on välitilat, jotta hevoset eivät pääse liian lähelle toisiansa. Nämä tarhat on tarkoitettu ensisijaisesti oreille ja ruunille. Kun tammat eivät tarhaa niissä, oreille taataan mahdollisimman rentouttava ja turvallinen päivittäinen ulkoilu. kävelyaittax

Tarhojen lisäksi alueella on myös asiakkaiden käytössä kuuden hevosen katettu kävelykone. Asiakkaan toivomuksen mukaan myös tallin henkilökunta voi ulkoiluttaa hevosta kävelykoneessa. 


Wääksyn Kartanon alueella jokainen tallin asiakas voi hyödyntää kaikkia ratsastuskenttiä, maneeseja sekä monipuolisia maastoja. Alueella löytyy 50m x 70m ratsastuskenttä, heti tallin tarhojen vieressä. Tällä kentällä löytyy kesäaikaan tallin estekalusto. 

IMG 0405tallipihax

Toisella puolella tallia on kartanon 25m x 80m Geopad pohjainen ratsastusmaneesi. Maneesin yhteydessä on myös katsomo, lämmitetty kahvio ja WC:t. Maneesin toisessa päädyssä on 2015 kesällä paranneltu koulukenttä Geopad pohjineen (24m x 63m). Kesällä 2018 on valmistunut eristetty 17mx17m hiekkapohjainen juoksutusmaneesi.  

Kentillä ja ratsastusmaneesissa on kattava musiikintoistojärjestelmä (kiitos Hifi studio), sekä kastelulaitteet (Buchholtz). 

Geopad pohjainen koulu-kenttä sekä maneesien pohjat ovat Immi Lätin suunnittelemia, sekä Maxi-Kaivimen toteuttamia. 

Noin kymmenen minuutin ratsastusmatkan päästä löytyy Wääksyn Kartanon alueella sijaitseva Pohtiolammen ratsastuskenttä, jossa Kangasalan Ratsastajat järjestävät vuosittain monia ratsastuskilpailuita. Wääksyn Kartanon talli-asiakkailla on luonnollisesti myös oikeus käyttää tätä kenttää. 

Pohtiolammen ympäristössä, Keisarin harjun upeissa maisemissa ja Vääksyn metsäalueella on monta erilaista maastoreittiä, jotka houkuttelevat ratsastajamme luonnon helmaan hevosiensa kanssa. Längelmäveden rannalta löytyy myös uittopaikka hevosille. 

 85A0539

Kangasalan Kenttäkilpailut 2013, kuva Erlend Staub

Kesällä Kartano-alueen niityillä on myös mahdollisuus hypätä maastoesteitä, joita löytyy aivan pienistä shetlanninponeille tarkoitetuista esteistä lähtien aina CCI**- tasoon asti. Mastoesteiden hyppäämistä varten tarvitset erillisen luvan, Sonja Danielssonilta. Tutustu myös huolellisesti Kangasalan Ratsatajien linkkiin oheessa josta löytyy lähemmin maatoesteiden käyttö- ja turvallisuusohjeista. 

 85A9673

Kangasalan Kenttäkilpailut 2013, kuva Erlend Staub

Noin 200 m päästä tallista on Kangasalan hevosklinikan tilat, missä huippuhenkilökunta voi auttaa asiakkaidemmekin hevosia niin normaleissa eläinlääkinnällisissä tilanteissa kuin myös lihashuollossa. http://www.hevosklinikka.info.  


Syksyllä saamme useinmiten nauttia ihanista sänkipelloista, joilla on mukava tuntea vauhdin huumaa. tai vaikka bongailla syksyisiä muuttolintuja, kuten joutsenia.

IMG_0398


Tallilla emme ole unohtaneet ratsastajan perhettä tai ystäviä! Meillä on tilaa niin sinun kaksijalkaisille kuin karvaisille nelijalkaisillekin kavereille. Ratsastusmaneesin yhteydessä on viihtyisä lämmin kahvio, mistä ikkunat avautuvat suoraan maneesiin. Kahviossa on mukava sohvaryhmä ja ruokailupöytä, pieni keittiönurkkaus, jääkaappi, limu-automaatti sekä WC. Tässä tilassa viihtyvät ”surevat omaiset” vaikka pakkasta paukkuisikin ulkona!

ötökkä3

Ötökkä kuva Tepa Sillantie

Koirat ovat aina tervetulleita tallille, kunhan ne pidetään kytkettynä, ne eivät mekasta liikaa ja ne tulevat toimeen muiden koirien kanssa. Wääksyn Kartanon alueella asuvat koirat saavat liikkua vapaana, kuten ”Ötökkä” viereisessä kuvassa. Nämä koirat ovat ystävällisiä ja saattavat tulla tervehtimään sinua ja koiraasi. Onhan siis sinun koirasi myös ystävällinen? Sonjan tallin vieressä on mukava koiratarha, mihin voi turren jättää kun olet ratsastamassa. Periaate koirahäkille on, first-in-first served! Mikäli et saa koiraasi koirahäkkiin, voit myös laittaa koirasi odottamaan johonkin tyhjään karsinaan. Muistathan pitää myös huolta että koirasi ei käy tekemässä tarpeitansa heinävarastoon tai muihin vastaaviin paikkoihin. 

© Sonja Danielsson 2015