Siirry sisältöön

Wääksyn Kartanon hevoset

Tässä esittelemme Wääksyn Kartanon omia kasvatteja, joita löytyy tänäpäivänä ympäri Eurooppaa.

Wääksyn Wappu on 1.5.2008 syntynyt tamma. i. Chacco-Blue, ei. Königin’s Sohn KS.

Wääksyn Wappu (selässä Bruno Freire) 5 vuotiaana. Kuva Piia Salminen

Wääksyn Valentina on 2012 syntynyt tamma. Sen äiti on Wääksyn Wappu. Wääksyn Valentinan isä on Diarado, emän isä Chacco-Blue.

Wääksyn Valentina.

St Christina von Wääksy on kanta-emä, ST Remyn viimeisin varsa. Christina on syntynyt 2014, sen isä on Christian, ei. Königin’s Sohn KS. Christina on selkeästi muuttamassa väriänsä isänsä mukaan, kimoksi.

Christina luo tällä hetkellä kenttäratsun uraa Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin kanssa!

kuva Sonja Leskinen

Wääksyn Overtüre, syntynyt 2.5.2010, i. Contendro I, ei. Hinault.

kuva Sonja Leskinen

Wääksyn Jalo on 16.4.2003 syntynyt ruuna. Isä on Kansas NLD 86 ja emänisä Stanford SWE 89.

Kuva HIHS 2008 5 vuotiaiden finaali, Leena Kahisaari

Wääksyn Denise, syntynyt 29.5.2008. Denise on Trakhener tamma, isä Grafenstolz, ja emä Windfee II Windfeen, kasvatti saksalainen kenttäkilpailija, Halko Schlechter. Windfeen (”Viivi”) emä oli täysiverinen laukkahevonen, jolla Halko kilpaili kenttää ja isä oli Albarrano. ”Viivin” ollessa liian pieni Halkolle osti Sonja Leskinen sen itsellensä kenttähevoseksi. Windfee sai kaksi varsaa Grafenstolzista, mutta ikävä kyllä Denisen isoveli joutui tapaturmaan alle vuotiaana ja jouduttiin lopettamaan. Sekä Viivi ja Denise edustavat vanhaa Itä-saksalaista Trakhener jalostusta parhaimmillaan.

Viivi asuu nykyään Tuomarinkylän kartanossa, ja Denise on Wilhelmiina Poikkeuksen lupaava nuori kenttähevonen. Toivotaan että Denisen ja Wilhelmiinan yhteinen taival jatkuu yhtä hyvänä kuin tähänkin asti!

Wääksyn Denise. Ypäjä Finnderby 2014, kuva Leena Kahisaari

Galleria